Temel İtaat Eğitimi

Temel İtaat Eğitimi kapak resmi

TEMEL İTAAT EĞİTİMİ

Köpeğinizin eğitimine 6 aylıkken Temel İtaat eğitimi ile başlanır. Köpeğiniz eğitime geldiğinde ilk 1 hafta kadar herhangi bir eğitim çalışmasına başlanılmaz. Geziler koşular ve oyunların hakim olduğu bu süreçte, köpeğinizin çiftliğe ve eğitmenine adaptasyonu sağlanırken, düşkün olduğu zaafları belirlenir. Her köpeğin, oyun, yemek, sevgi vb. konulara olan zaafları farklılık gösterir. Bu 1 haftalık süreç içerisinde eğitmenle köpeğiniz arasında ki güven sağlanır. O güven sağlandıktan sonra da hem birbirlerini tanırlar, hem birbirlerine güvenirler. Ve bu güven sağlandıktan sonra Temel İtaat eğitimi başlar.

 

Bu eğitim ortalama 1 ay süren bir eğitimdir. 1 ay sonrasında köpeğinizin eğitimi bittiğinde sizinle çalışma başlar. Çünkü eğitim sürecinde köpeğiniz komutları öğrenir ancak bu öğrenim süresi sonunda sizin de bu komutları O’na nasıl uygulayacağınızı bilmeniz gerekmedir. Bu aynen şuna benzer; Örneğin mükemmel bir otomobil sahibisinizdir, ancak siz o otomobili nasıl kullanacağınızı, yönetileceğinizi bilmiyorsunuzdur. Durum böyle olunca da o mükemmeliyet size bir şey ifade edemez. Aynı şekilde köpeğiniz de de durum böyledir. Siz de o komutları köpeğinize nasıl uygulayacağınızı öğrenmelisinizdir. Bunun için eğitmenimizle birlikte çalışmalar yapmanız gereklidir. Bunun ardından köpeğiniz ve siz bu komutları başarılı bir şekilde tamamlarsanız köpeğiniz ile birlikte “Temel İtaat” eğitimini bitirmiş olursunuz.  Temel İtaat eğitimi genel olarak tasmalı bir eğitimdir. Bütün komutlar tasmalı olarak verilir.

 

 TAKİP KOMUTU

Köpeğinizin sizinle birlikte nizami bir şekilde tasmalı olarak yürümesini içerir. Bu komutta köpeğiniz sizin sol tarafınızdan sizin ayak hareketlerinize bağlı kalarak sizi geçmeden takip eder. Sizin adımlarınız hızlandıkça köpek de size ayak uyduracak sizi geçmeden sizi takip edecektir. Adımlarınız yavaşladığında aynı suretle oda yavaşlayacak size uyum sağlayacaktır.

 

 OTUR KOMUTU

Takip komutunu uyguladıktan sonra köpeğinizi oturtmak istediğiniz bölgede bu komutla otur pozisyonuna geçirebilirsiniz. Bu komut sizin köpeğinizin aktif olmasını istemediğiniz durumlarda çok işinize yarayacaktır. Bu komutu alan köpek sizden 2. bir komut gelene kadar bu pozisyonda oturur ve sizden komut bekler.

 

 YAT KOMUTU

Yat komutu köpeğinize otur komutundan sonra uygulayacağınız komuttur. Yanınızda iken yatması ve siz tekrar takip komutuyla yürüyene kadar bu pozisyonu koruması gerekir. Köpeğiniz yatar vaziyette sizden gelecek 2. komuta kadar bu şekilde yatmayı sürdürür. Hiçbir koşul altında konumunu bozmaması gerekir.

 

 

HAYIR KOMUTU

Köpeğinize yaptığı şeyin hata olduğunu anlatan komuttur. Hayır komutunu alan köpeğiniz yaptığının hata olduğunu anlayarak yapmakta olduğu şeyi bırakması gerekir. Bu komutu sadece köpeğiniz hata yaptıktan sonra değil hata yapacağını hissettiğiniz an bunu engellemek için de kullanabilirsiniz.

Temel İtaat Eğitimi

Hayat paylaştıkça güzel!